SUP er en av de raskest økende idrettene i verden heter det i en pressemelding fra Sports & Fitness Industry Association.

SUP er forkortelsen for Stand Up Paddling. Trenden og dagens form for SUP som sport startet tidlig på 2000 tallet. Mellom 2008 og 2012 hadde sporten en eksplosiv vekst i USA og Australia. I Norge har sporten gått jevnt oppover i popularitet siden starten. Først i 2015 ble det arrangert en egen Norgescup og i Norge har vi et eget landslag. Men SUP er så mye mer enn idrett, det er en aktivitet som passer alle. Enten det er bestefar som padler tur med hunden sin, ungdommen som utfordrer sine ferdigheter i bølgene eller eventyrlystne på ekspedisjoner innover de dype fjorder. Det siste nye er SUP foil, noe vi gleder oss til å prøve ut.

Konkurranseformer:
SUP bølgesurfing
SUP flattvannsregatta
SUP downwind
SUP for elv

SUP på elitenivå:
Nasjonale cuper over hele verden
ISA (International Surfing Association) har ansvaret for EM og VM
World Cup
Waterman League

Andre former for SUP aktiviteter:
SUP yoga
SUP ekspedisjoner
SUP windsurf
SUP foil (ny)

Foreningens aktiviteter;
Vi har satt oss som mål å dekke det meste som kan foregå på et SUP brett.

SUP som treningsform:
Det mange mennesker finner spesielt gøy med SUP er at det er en aktivitet som passer for alle. SUP har et stort veldig stor bredde på valg av både utstyr og type aktivitet. Et allroundbrett som vi for det meste benytter i klubben passer til det stort sett alt.

Frem til vi fyller på med mer informasjon om SUP, kan du kose deg med noen utvalgte linker vi har funnet frem til deg under her.