Vi har laget en generell turbeskrivelse av hva du bør ha på deg, ha med og hvordan en SUP tur sammen med oss generelt foregår. Det viktigste for oss er at du skal kunne føle deg trygg slik at ditt fokus blir på opplevelsene.

NIVÅ 1: BEKLEDNING FOR TUR PÅ FLATT VANN:
Tur/kurs som foregår på forholdsvis flatt vann. Det betyr at det er liten fare for at du faller uti. Her kan du padle med vanlige sportsklær. Viktig at du kler deg med nok varme klær etter været. Hvis fare for regn tar du med et lett sett med regntøy som gir god bevegelighet for padling. Vi padler som regel barfot. Er du frysen på bena tar du på deg ullstrømper og lukkede/vanntette joggesko som tåler å bli våte, eventuelt neoprensokker eller neoprensko. Uansett, ha alltid med deg tøyskifte og håndkle tilfelle du er så uheldig å faller uti. Vil du ha med egen våtdrakt anbefaler vi typen long-john med tørrjakke og ulltrøye under som gir best bevegelighet i skulderpartiet hvis det er en lang tur. Vanlig hel våtdrakt går fint for korte turer.

NIVÅ 2: BEKLEDNING FOR TUR MED SMÅ BØLGER:
Er du en erfaren padler kan du klare deg med vanlig sportsklær, noe du selv avgjør etter værmeldingen. Uansett, ha alltid med deg tøyskifte og håndkle tilfelle du er så uheldig å faller uti. Ellers for de fleste anbefaler vi våtdrakt av typen long-john og tørrjakke med ulltrøye under. Neoprensokk eller neoprensko hvis kaldt i luften/sjøen, ellers padler vi barfot.

NIVÅ 3: BEKLEDNING FOR TUR MED STORE BØLGER:
Våtdrakt og evt. neoprensko

NIVÅ 4: BEKLEDNING HØST/VINTER/VÅR
Sikkerheten kommer alltid først. Padler vi når det er kaldt skal alle ha full våt- eller tørrdrakt og tykke neoprensko.

VÆR OG FØREFORHOLD:
Alle turer med SUP er utsatt for vind og føreforhold, noe som betyr at vi velger sted og rute dagen i forveien etter hvor det er minst mulig vind og bølger. Som regel vil det blåse litt, derfor tar vi utgangspunkt i væremeldingen slik at siste del av turen blir med vinden i ryggen. Da er vi sikre på at alle kommer seg trygt dit de skal.

FERDIGHETER OG TEMPO:
Hvis ikke annet er sagt spesielt om den aktuelle turen, foregår alle turer i et avslappet tempo og passer derfor for de aller fleste. Du må uansett ha padlet på brett før slik at du er sikker på at du mestrer både balanse, padling, styrke og utholdenhet for turens lengde.

PAUSER:
Vi tar jevnlige pauser som gir mulighet for å spise, drikke, filme og ta bilder eller bare nyte naturen.

PAKKELISTE:
Sørg for å ha med egen vanntett pose/bag (fåes kjøpt i sportsforretning eller spesialbutikk for padling). I denne pakker du alt det du trenger av mat, drikke, solkrem, tøyskifte, håndkle og annet du måtte ha behov for under turen. Ha alltid med deg tøyskifte og håndkle tilfelle du er så uheldig å faller uti. Vannflaske eller drikkepose og tilstrekkelig med vann til å surre fast på brettet er viktig. Husk flyteplagg/redningsvest. Pakk lett og kompakt da alt du skal ha med må få plass på brettet du har/låner.

OPPBEVARING:
Der turen starter og slutter er det som regel ikke noe mulighet for oppbevaring av ting og tang til bruk før/etter turen, hvis du ikke har egen bil. Hvis oppbevaring er mulig vil det bli gitt beskjed om dette.

BRETT OG UTSTYR:
Prisene forutsetter at du har med eget utstyr.
Ønsker du å leie brett, padleåre og flyteplagg av klubben får du utlevert dette ved startpunktet for turen.

INKLUDERT I PRISEN:
Turleder / guide er alltid inkludert. Denne tar hensyn til generell sikkerhet.

IKKE INKLUDERT:
Egne transportutgifter til og fra.

ANTALL DELTAKERE:
Gruppen holdes liten nok til at det gir en intim følelse og at samholdet mellom deltakerne dermed blir god. Dette minimerer også fotavtrykket i naturen.

MAT OG DRIKKE:
Mat og drikke må hver enkelt ha med selv. Hvis mat og drikke ønskes servert når vi gjør strandhugg, kan turleder sørge for dette til en god pris. Gi beskjed ved bestilling.

TURER MED OVERNATTING:
Tenk deg å gå til sengs og våkne opp til naturens lukter og lyder. Nærhet til sjøen/havet. Du velger selv om du vil overnatte i hytte, telt, hengekøye eller under åpen himmel. Se nærmere beskrivelse for den aktuelle tur.

OPPMØTE:
Sted blir formidlet til hver enkelt deltaker senest dagen før om ikke annet står oppgitt i turbeskrivelsen.

VÆRFORBEHOLD:
Alle turer som foregår med SUP krever at vær og vind er med og ikke mot oss. Tur/aktivitet flyttes eller kanselleres hvis den ikke er gjennomførbar i forhold til både sikkerhet og opplevelse/utbytte. Deltaker får i så tilfelle pengene tilbakebetalt minus et administrasjonsgebyr på 20% av kostnaden med minimum kr.50 og maks kr.200.

ANSVARSERKLÆRING:
Alle deltakere er pliktig til å godta arrangørens ansvarserklæring. Det vil si å sørge for egen sikkerhet og forsikring. Ansvarserklæringen finner du på våre websider.