fbpx Skip to content

Møllebukta

SUP Cup, Møllebukta

Lørdag 1. september

Klokken 11.00 - 15.00

Foto: SrfSnoSk8 / Helge Rotnes

SrfSnoSk8 i samarbeid med Basecamp SUP Club Stavanger arrangerer SUP konkurranse lørdag som inngår i SrfSnoSk8 SupTur Norge. Det betyr en ca 7km. sløyfe og teknisk bane ved stranda hvor deltagere padler i cup format. Får vi noen til å stille 4manns lag kjører vi også Dragon Race! Før og etter konkurransene låner vi ut brett og gir råd på land og vann om teknikk.

1. Deltagelse

1 Konkurransen er åpen for alle & alle typer SUP/Padlebrett brett.

2 Basecamp vil kreve en symbolsk startavgift av deltagerne.

2. Race kategorier

1. Juniorer inntil fylte 13år

2. Damer

3. Herrer

3. Race komité

1 Regattasjef er Helge Rotnes, Teknisk arrangør er Basecamp Sup Club Stavanger

2 Basecamp SUP Club Stavanger stiller med 3 funksjonærer til målgang, kontroll av deltakerenes sikkerhet og banerundinger.

3 Enhver klage, uoverenstemmelse og protest rapporteres til regattasjefen. Regattasjefens beslutninger er endelige.

4. Race regler

1 BRETTSTØRRELSE: Maksimal lengde på brett er 14 fot. Minimumsbredde på brett er 24 tommer.

2 SIKKERHET: Alle startende må bruke leash/kopling til brettet

3 STARTLINJE: Regattasjefen teller ned fra fem til null/gå! for å starte regattaen. Ingen del av utstyret må være over linjen før kommandoen Gå! er gitt. Hvis tjuvstart må deltageren vente til alle andre har krysset startstreken før denne kan delta i regattaen.

4 KOLLISJONER Regattabanen har noen bøyerundinger hvor det er stor sjans for å kollidere. Generellt er det LOV å krasje med andre deltagere. Alle deltagere anbefales å unngå kollisjoner.

5 FAIR PLAY Deltagere som med overlegg bidrar til at en konkurrent faller av brettet vil bli DISKET fra regattaen. En diskvalifisert deltager skal padle seg ut av banen med størst mulig hensyn til de andre deltagerne.

6 SUPICAP Vannrennkonkurransen avgjøres ved beste tid ved målgang etter utregnet SUPICAP*.

5. Tid & Sted

1 Lørdag 1. september: 11.00-12.00 Registrering, 13.00 Regatta Briefing (Junior, Dame, Herre). 13.30 Første mulige start.

2 Banelengde er 4 kilometer som padles en runde i juniorklassen, to i senior.

3 Regattasjefen gir 10 minutters varsel til start. Fellestart race: først ut junior og dame. Herreklassen starter 5 minutter senere.

4 Ved ideelt vær padles først Bøyerace, deretter Vannrenn og Dragon Race til slutt.

6. Premiering

1 Juniorklassen blir premiert 100% med gaver fra SrfSnoSk8

2 Vannrenn/raceklassen premieres beste dame & beste mann med gavekort fra SrfSnoSk8.

3 Bøyerace/teknisk bane gavepremie fra SrfSnoSk8 til vinneren.

4 Deltagere i Norgescupen premieres.

5 Laget som vinner i Stavanger Dragon Race får gavepremier.

6 Alle deltagere er med i trekning av gavepremier.

DISIPLINER

7. Vannrenn

Vi byr på en runde på ca 4 kilometer som padles to ganger av seniorene og en gang av juniorene. Strandstart i Møllebukta, målgang på stranda. SUPICAP*

8. Bøyerace Matchrace

Inne ved Møllebukta legger vi en kort & intens bøyebane som padles på like brett etter cupmetoden. Antall utøvere per runde tilpasses deltageranntallet.

9. Dragon Race

Til slutt inviterer Red Paddle Co & SrfSnoSk8 til matchrace for 4 manns lag. Finn tre andre du vil stå på brett med, ta med deg åra di og delta i Dragon Race! Banen er kort og intens, mens brettet er lengre enn du har stått på før. Første start 30 minutter etter tur & race regattaen er ferdig. Maksimalt 8 lag som da konkurrerer i cup oppsett/utslagningsmetoden.

* SUPICAP

Regatta padles på tid etter SUPICAP systemet. Tidsfratrekk/tilegg basert på hastighetspotensiale på de vanligste bretttypene. Systemet er under utvikling så nøyaktighet og tilegg/fratrekk blir justert i løpet av sesongene. Regattasjefen kan føre tilpassninger i de beregnede verdiene. Feilaktig oppgitt data på påmeldt utstyr fører til diskvalifikasjon. Konkurransen er en del av SUP Tur NORGE rankingen med følgende handicap utregning:

85% Laminert fiber under 29′ (1,15)

94% Laminert fiber over 29′ bredde (1,06)

100% Opplåsbart 28-30′ bredde (1,00)

110% Oppblåsbart 32-36 (0,9)

Unntak for barn under 12år/ingen rangering – full premiering

FORBEHOLD

Arrangøren av SUP Tur Norge og deres medhjelpere fraskriver seg ethvert ansvar for deltagernes liv, eiendeler, skader, pinlige fotos eller annet som kan forårsakes av deltagelse i denne regattaen.

ARRANGØR

SrfSnoSk8