fbpx Skip to content

MER OM OSS

BÆREKRAFTIG UTVIKLING

Basecamp skal være en bærekraftig virksomhet på alle måter, både økonomisk og samfunnsmessig. Et av våre mål er å være et skoleeksempel på hvordan man jobber med events på en profesjonell og bærekraftig måte. Dette skal komme våre samarbeidspartnere til gode gjennom aktiviteter som bidrar til en positiv utvikling. Til å hjelpe oss i dette arbeidet har vi Bodil Lande på vårt team. Hun er daglig leder hos GreenCo. Ekspert på bærekraftige events. Har 25 års erfaring fra reiselivs- og servicenæringen, hvorav 10 år med hovedfokus på store arrangementer.

SOSIALT ENTREPRENØRSKAP

Basecamp er en sosial entreprenør, eller som vi liker å si - en "social enterprise". En virksomhet med oppgave å bidra til en positiv utvikling av samfunnet. Vårt fokus er å rekruttere flere (spesielt barn og unge) til å oppdage og bruke naturen i form av ulike aktiviteter og idretter. Til dette støtter vi opp om de lokale klubber og foreninger i distriktet, i form av aktiviteter som bidrar til økt rekruttering og folkehelse. Vi er ellers drevet som en frivillig forening med en daglig leder som sikrer drift og utvikling. All profitt fra driften går tilbake til samfunnet og da de ideelle virksomhetene vi jobber sammen med.

SAMFUNNSANSVAR

Gjennom vårt fokus på bærekraftig utvikling og at vi er en sosial entreprenør, betyr dette at vi tar vårt samfunnsansvar på alvor. Dette innebærer at vi foretrekker samarbeidspartnere som tenker det samme slik at vi alle jobber mot felles mål om et bedre samfunn og en bedre verden.

MENNESKENE

Basecamp er i en etableringsfase, noe som betyr at det er mange mennesker som er involvert på ulike prosjekter. En presentasjon av de vi ønsker å beholde og som er skikkelig motivert for det vi gjør kommer etterhvert.

STORY

Tilbake i 1997 startet Basecamps grunnlegger Christian Middelthon, et prosjekt med å lage en festival for actionsport i Stavanger regionen. Prosjektet var for ambisiøst den gang og ble derfor lagt på is. Men Christian har siden den gang jobbet med arrangementer for næringslivet og drømmen om å vende tilbake til festivalideen har alltid ligget der.

Nøyaktig 20 år senere sommeren 2017 og akkurat tilbakeflyttet fra Oslo til hjembyen Stavanger, traff han en gjeng med surfere på en av Jærens strender. Det kom i gang en dialog omkring de gamle festivalplanene. Raskt viste det seg at tiden var mer enn moden for en slik festival, ettersom Ekstremsporteko på Voss allerede hadde gått opp en løype i dette segmentet.

Basecamp Norway ble etablert som et prosjekt sommeren 2017 og i mars 2018 registrert som en ideell virksomhet (forening).