fbpx Skip to content

Introkurs i SUP

Kort om kurset

Det første steget inn i et nytt eventyr for mange. Vi tar deg gjennom det grunnleggende med SUP i forhold til balanse, padling, sikkerhet, ulike typer brett og ulike former for SUP. Kurset begynner med informasjon og grunnteknikk på land før vi beveger oss ut på vannet. De som er usikker på egen balanse begynner knestående og i eget tempo. Kurset avsluttes med en liten padletur.

Alle kurs foregår i ly av vind og bølger. Vi gir deg en god smakebit av hva SUP er og hvilke muligheter det gir for både turer, trening og gøy på vannet. Kurset varer 2 timer og inkluderer leie av brett og alt av nødvendig utstyr. Du kan også bruke eget utstyr hvis ønskelig.

Nyhet i 2019: Under våre kurs i Møllebukta får du også muligheten til å prøve forskjellige typer SUP brett i ulike lengder, bredder, kvaliteter og prisklasser. Vi har både oppblåsbare og epoxy (harde) brett. Supert for deg som tenker på å anskaffe et nytt brett.

 

Bekledning

Du må selv sørge for å være kledd etter været. Vi benytter ikke våtdrakter i sommersesongen da det er svært sjeldent noen faller uti vannet, men ta likevel med et ekstra skift for å være på sikre siden. Gjennom alle våre introkurs vi hadde i 2018 var det ingen som falt i vannet. Still gjerne med egen våtdrakt om du føler for det, ellers anbefales vanlig treningstøy. Om sommeren er det best å være barbeint, men joggesko som "tåler" vann går også fint og da gjerne med ullsokker. Bruk ellers ull på kroppen da dette er det beste som holder på varmen. Er det skikkelig sommer og varmt bruker du badetøy. Husk solkrem og solbriller.

 

Krav til deltaker

Du må være svømmedyktig. Nedre aldersgrense er 12 år. Ellers ingen krav til forkunnskaper, dette kurset passer for alle. Er du usikker på balansen går det fint å begynne sittende eller knestående. Brettene vi benytter er av det beste på markedet og meget stabile i forhold til mange billigvarianter.

 

Utstyr du får låne

Brett, åre, flytevest og leash (ankelstropp). Brettene er de mest stabile fra Red Paddle Co. Dette de beste og mest brukte brettene for nybegynnerkurs som benyttes over hele verden.

 

Tidspunkt og sted

Datoer, klokkeslett og sted finner du lengre ned på denne siden. Vi tar også privattimer og grupper på forespørsel. Normalt holder vi alle våre introkurs i Møllebukta, Hafrsfjord.

 

Pris

Kr.650,- pr. pers. inkludert leie av utstyr.
Vi har egne kurs for ungdom 12-18 år.
Privattimer? Spør oss.

 

Gruppepris

Spør oss om tilbud hvis dere er mange i en gruppe. Kom også med ønske om tid og evt. sted.

 

Betingelser

Gjennomføring av kurs forutsetter minimum 3 påmeldte. Hvis mindre enn 3 personer får du beskjed på email eller sms senest 20 timer før at kurset utsettes. Du/dere må da finne en ny kursdato som passer og be om plass ved å sende mail eller ringe til oss. Hvis vinden gjør det vanskelig å gjennomføre kurset på det oppsatte sted, finner vi et alternativt sted. Hvis for mye vind eller veldig dårlig vær flyttes kurset til en annen dag. Som deltaker kan du velge å få avgiften refundert hvis alternativ sted/dag ikke passer.

 

Refusjon

Ved avmelding mellom en uke og frem til 48 timer før kurset gis det refusjon på 50% av det innbetalte beløp. Ved avmelding etter 48 timer før kurset, ingen refusjon.

 

Forsikring og ansvar

Deltakelse foregår på eget ansvar. Vi har ingen forsikring på våre nybegynnerkurs, derfor er deltaker selv pliktig til å ha egen forsikring. Ved deltakelse skal den person som skal deltar, godta vår ansvarerklæring du finner her. Blir du medlem i klubben derimot er forsikring inklusiv i medlemskapet.

 

Garanti for læring

Dersom forholdene gjør det vanskelig eller andre faktorer spiller inn slik at du ikke får et godt utbytte av kurset, kan du være med på et nytt kurs gratis.

2017_05_20_Red_Paddle_Bosa_0291
2017_05_20_Red_Paddle_Bosa_3099
2017_05_24_Red_Paddle_Dorgali_0360
2017_05_25_Red_Paddle_Neilson_2104